Geschiedenis

Topsy Logo Topsy Gebouw
 

1981

Opening


Ineke Groot opent haar winkel aan de Meerzijde in Volendam. De winkel is zo klein (25 m2) dat beneden geen ruimte is voor een paskamer, om kleding door te passen moeten de klanten naar de zolder.

1982

Overgang naar de Zeestraat.
Topsy breidt uit! Het verkoopoppervlak verdrievoudigt tot 80 m2. Ineke bouwt in korte tijd een grote klantenkring op.
De modeshows die Ineke eind jaren 80 in de Amvo organiseerde waren een grote happening.

1996

Nadat bekend wordt dat Ineke eind 1995 ongeneeslijk ziek is, nemen zoon Peter en zijn vrouw Roos de winkel per 1 januari 1996 over. Peter en Roos hebben zijn doorgewinterd in de confectie. Peter als inkoper stoffen en productiemanager. Roos op het creatieve vlak met ontwerpen en patroontekenen.

2000

In februari openen Peter en Roos Silly Sister – het jonge, modische zusje van Topsy – schuin tegenover Topsy.

2003

Na de aankoop van het pand van Topsy en een doorbraak naar de achterliggende winkelruimte aan de Ventersgracht is er nu genoeg oppervlakte om Silly Sister in hetzelfde pand te vestigen. Topsy biedt nu met alles onder één dak een grote keuze voor dames van 14 tot 60 jaar.
De winkel heeft nu zelfs een voor- en achteringang.

2007

verbouwing

Het dak gaat eraf!
Na wederom een grote verbouwing wordt winkel nog groter en wordt de bovenverdieping bij de winkel getrokken.

 

2008

Uitbreiding door 50 m2 extra op de 1e verdieping, een compleet nieuwe jeansafdeling met G-Star corner.

2013

Foto overname

Overname van de voormalige dames- en herenmodezaak van Thoom Sier, waarmee 150 m2 winkeloppervlakte aan de winkel toegevoegd. Met deze uitbreiding is meteen het winkelinterieur totaal vernieuwd en zijn hier en daar extra accenten aangebracht en nieuwe sferen gecreëerd. Nu kleed Topsy voortaan drie generaties vrouwen in de leeftijd van 13 tot 90 jaar en is er een echte “World of Fashion” gecreëerd.

 

2016

Kleine verbouwing, waarbij het interieur weer wordt “opgefrist” en er op 3 afdelingen een gezellige koffie-zitje wordt gerealiseerd.

2017

Ook Topsy World of Fashion gaat met de tijd mee en in maart wordt de webshop gelanceerd. Hiermee kunnen we ook onze klanten die op grotere afstand wonen beter van dienst zijn.